Kävin tänään hakemassa ison satsin töitä, jotka valmistuivat keramiikan jatkokurssilla. Kurssi oli intensiivinen kurssi kaksi kertaa viikossa viiden viikon ajan. Tänään hain sieltä iiiison kassillinen töitä, jotka onnistuivat mahtavasti. Olen todella iloinen! Lähen nyt purkamaan tämän aarrekassin sisältöä.

Ensin savityöt. Tämä vati (taimikätämänytonkaan) on tehty punasavesta. Savea vaan on paineltu muottiin, josta tuli tuo muoto ja kuviot ulkopinnalle. Helppo ja nopea työ. Päällä on valkea lasite, joka on ulkopuolelta raaputettu osittain pois, jolloin on saatu elävä ja kaunis pinta. Minä tykkään tästä kovasti!

102935.jpg

Toinen savityö on tällainen laari kylppäriin. Siihen tulee shampoo- yms. pullot ja purnukat. Pohjassa on reikiä, että vesi pääsee pois. Lasitus oli vaikeaa, kun työ on niin iso ja siinä oli nuo reiät, joten lasite ei edes pysynyt sisällä. Ennen lasitusta työ oli hirveä, mutta onneksi tuli uunista paljon kauniimpana takaisin. Vähän tumma on tuo kuva, mutta ehkä siitä saa selvää. Lasite on siis tummanruskeaa. Ja, juu, on kuvattu hellan päällä. Siihen paistoi hieman aurinko, niin yritin saada luonnon valon avuksi.

102944.jpg

Sitten lasitöihin, jotka ovat minulle ihan uusi tuttavuus. En ole ennen tätä kurssia tehnyt mitään lasitöitä. Tämä oli siis lähinnä kokeilua, mutta kieltämättä sain hienoja töitä aikaiseksi. Alussa on muotilla tehdyt kukkalautaset. Kirkas pohjalasi on laitettu muottiin. Kirkkaan lasin päälle on leikelty värillisestä lasista nuo kuviot. Täytyy sanoa, että nämä kukkalautaset muuttuivat uunissa edukseen. Terälehdistä tuli pyöreämmät ja pehmeämmät uunissa, kun lasi suli. Näissä kaikissa lasikuvissa on sitten joko minun tai ystäväni sormet kuvissa, kun halusin ottaa ne taivasta vasten.

102937.jpg

Tämä sininen lautanen on tehty kiireellä. Pyysin opettajalta jonkun muotin, johon leikkasin parissa minuutissa sopivan palasen. Työstä tuli uskomattoman kaunis. Otin kuvan taivasta vasten, joten tuo kuvio näkyy läpi. Tuo kuvio on siis ulkopuolella, sisäpuoli on ihan sileä. Tosi kiva vaikka tarjoilulautaseksi. Luonnossa pöytää vasten tuo lasi on paljon tummemman sininen, eikä kuvio näy läpi.

 102941.jpg

Sitten tässä on pieni lautanen, joka on tehty ikkunalasista muotin avulla.

102938.jpg

Sitten on vielä muutama kovan onnen ikkunalasityö. Alussa meillä meni monet ikkunalasityöt pilalle, kun uuni oli liian kuuma ja työt sulivat liikaa. Lopussa ikkunalasityötkin alkoivat onnistua. Ikkunalasi siis on ilmaista (tai hyvin halpaa), mutta nuo värilliset lasit maksavat omaisuuden. Tässä on ensimmäisenä vaahteranlehtiä. Ajattelin tätä omaan ikkunaani, kun verhoissa on samantapaista kuviota. Lopputulos on kyllä harmittavan utuinen.

102942.jpg

Sitten on tällainen suojelusenkeli, jota ajattelin veljeni pikkutytölle hänen taivaltaan suojelemaan. Enkelin siipi tipahti juuri, kun olin viemässä työtä uuniin. Siipi meni tietysti rikki. Ei ollut aikaa tehdä uutta siipeä, niin kasailin palaset ja laitoin siiven koostumaan kappaleista. Ehkä tähän voisi liittyä ajatus, ettei suojelusenkelikään ole haavoittumaton, mikä tekee siitä ehkä kestävämmän. Minua itseäni ainakin viehättää tuollainen siipipuoli suojelusenkeli.

102936.jpg

Viimeisenä työnä on pieni lintunen, josta en keksi muuta sanottavaa kuin että se on kaunis!

102939.jpg

Toivoisin teiltä jotain kommenttia, jos käytte täällä. Minusta kun tuntuu, että itselleni tätä blogia pidän.